Bosna Sema Eğitim Kurumları tarafından düzenlen 6. Bilim Proje Fuarı BOSEPO'da konuşan Bosna-Hersek Federasyonu Milli Eğitim Bakanı Damir Maşiç, "Bu çocuklar bizi dünyada da temsil edecek." dedi. Öğrencilerin ortaya koyduğu projelerin gelecek için büyük ümit olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı, projeleri çok başarılı bulduğunu söyledi.

Dereceye giren öğrencilerin ödül törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Damir Maşiç, "Bu çocuklar çalışmalarıyla muhteşem sonuçları elde edebildiklerini ve güzel bir geleceğin inşaa edilebileceğini gösterdi. Bu çocuklar bizi dünya da da temsil edecekler." diye konuştu. Damir Maşiç, "Bu yıl fuara katılan çocuklarımız, inanılmaz bir yeteneği ve araştırma kabiliyetini bize sundu. Öğrenciler, BOSEPO'nun çok önemli bilimsel, eğitici ve sosyal bir olgu olduğunu gösterdi. Bu sorumlu gençler kendi yaşıtlarına ve Bosnalılara en iyi örnekler. Bu çocukları eğiten, Bosna Sema Eğitim Kurumları yetkililerini kutluyorum. Bosna Sema Kurumları öğrencileri, bizi dünyada bir çok kez yarışmalarda başarıyla temsil etti. Bu öğrenciler, Bosna'nın gelişmesine, eğitim ve bilim potansiyeline büyük katkı sağlıyor. Bosna Sema Eğitim Kurumları, çalışmalarıyla ülkemizin eğitiminde güvenilir bir ortak olduğunu ispat etti." ifadesini kullandı.

BEDAVA ÜNİVERSİTE OKUYACAKLAR

Fuarda projeleri birinci seçilen 8 öğrenci, ödül olarak Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Uluslararası Burç Üniversitesi'nde bedava eğitim bursu kazandı.

Bilim fuarında elektronik, mühendislik, çevre koruması başta olmak üzere toplam 92 proje yarıştı. Bosnalı öğrenciler, özellikle projelerinde geçen yıl ülkede meydana gelen sel felaketinden sonra tahrip olan çevrenin korunması ve alternatif enerji kaynaklarını devreye sokma üzerine yoğunlaştı.

Faaliyetleri hakkında bilgi veren Bosna Sema Eğitim Kurumların Genel Müdürü Ramazan Çingil, düzenledikleri etkinlikle öğrencilerin içinde gizli hazineleri açığa çıkarttıklarını ifade etti. Çingil, "Bu yıl toplam 92 seçkin proje fuarda sergilendi. Geçmişimizden emanet olarak aldığımız ve üzülerek ifade edeyim insan eliyle hızla kirlettiğimiz çevreyi daha temiz bir şekilde sonraki nesillere aktarma düşüncesiyle proje yapan çocukları özellikle tebrik ediyorum. Bizler, okullarımızı Bosna-Hersek devletini geleceğe hazırlayan bir laboratuvar olarak gördük. Çocuklarımızı da altından daha değerli olan bir hazine olarak gördük. Bu bilinçle eğitim-öğretim faaliyetlerini devam ettirmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

6. Bilim Proje Fuarı'na Bosna Sema Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren 6 okul katıldı. Projeleri dereceye giren öğrenciler, ülkeyi yurtdışındaki yarışmalarda temsil edecek.