Bosna-Hersek'in Cumhurbaşkanlık görevini Sırp asıllı Mladen İvaniç'ten Cuma günü alan Cumhurbaşkanlık konseyinde Hırvat asıllı üye Dr. Dragan Çoviç, bugün ilk basın toplantısını düzenledi. Bosna-Hersek'in Anayasasına göre Cumhurbaşkanlığı görevi rotasyon kuralı çerçevesinde üyeler arasında 8 ayda bir el değiştiriyor.

Dr. Çoviç, Bosna'nın Cumhurbaşkanlık konseyi ve diğer kurumlarının çalışmalarında yeni bir dinamiğe ihtiyacı olduğunu ve Bosna'nın gündeminde olan reformları ve dış ilişkilerin Euro-Atlantik entegrasyon sürecinde yeni yaklaşımı duyurdu. Hırvat asıllı cumhurbaşkanlık konseyi üyesi, Bosna-Hersek resmi heyetinin yakında Almanya ve Türkiye ziyaretini de duyurdu.

Çoviç, "Umarım dış siyaset alanında önemli adımları gerçekleştirebileceğiz. Bu anlamda özellikle Euro-Atlantik entegrasyon sürecinde önümüze konulan bütün yükümlülükleri yere getireceğiz." dedi.

Bosna'nın son seçimlerinde Cumhurbaşkanlık konseyine Boşnak milletinden merhum Aliya İzzetbegoviç'in oğlu Bakir, Hırvat milletinden mühendis Dr. Dragan Çoviç ve Sırp asıllı iktisatçı Mladen İvaniç seçildi.