Bosna-Hersek'te Ramazan Bayramı'nın ikinci günü aynı zamanda 'şehitler günü' olarak idrak ediliyor. Bosnalılar, bugün ülke çapında şehitliklere giderek Kur'an-ı Kerim okuyor ve mezarlıklara çiçekler bırakıyor.

Ülkenin orta kesimlerindeki Travnik'te şehitliği ziyaret eden Müftü Dr. Ahmet Adiloviç Efendi, "Şehitlerimizin olması büyük bir şereftir. Bu dünyada kalan aileleri, şehitleri bir kayıp gibi görse de dinimiz şehitlerimizin kıyamet gününde bize şefaat edebileceğini ve bizim için bunun büyük bir lütuf olacağını öğretiyor." dedi.

Başkent Saraybosna'daki törende ise Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç, babasının mezarının da bulunduğu Kovaçi şehitliğini ziyaret etti. İzzetbegoviç, “Bosna'mız için canlarını veren insanları hatırlamaya geldik. Vatan için can vermeye hazır insanlar olmasaydı, bugün bildiğimiz Bosna da olmazdı. Bize düşen görev ise barışın korunması, uzlaşma sürecinin hızlandırılması ve yaşadığımız cinayet ve kötülüklerin sonraki nesillerde tekrarlanmasının önlenmesidir.” dedi.

Bosna-Hersek Temsilcileri Meclisi Başkanı Şefik Caferoviç ise "Şehitlerimize olan borcumuzu ancak Bosna-Hersek'i demokratik ve tüm halkların yaşayabileceği bir devlet olarak korumamızla ödeyebiliriz. Ayrıca şehit ailelerine her zaman saygı göstermemiz ve onların sorunlarıyla ilgilenmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.