Ramazan ayı bütün Müslüman aleminde olduğu gibi Bosna Hersek’te de coşkuyla karşılandı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da başkent Saraybosna’nın ünlü Sarı Tabyası’ndan atılan top atışıyla, Ramazan’ın başladığı haber verildi.

Ramazan ayının ilk teravih namazında ülkedeki bütün camiler dolup taşarken, özellikle Saraybosna’daki ünlü Gazi Hüsrev Bey Camii, Kral Fahd ve Başçarşı camileri Ramazan coşkusunu yaşamak isteyen Müslümanların akınına uğradı.

Bosna Hersek Diyanet İşleri Başkanı Hüseyin Kavazoviç Ramazan ayı münasebetiyle basın toplantısı düzenledi. Kavazoviç, basın toplantısında bu ayda Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağlarının güçlenmesini temenni etti. Bosna Hersek Diyanet İşleri Başkanı, Ramazan’da özellikle fakir ve hastaların korunup kollanması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Kavazoviç; ”Ramazan ayı bizim için büyük bir şans. Dünyevi işlerinden dolayı yorulan ruhlarımız huzura ulaşırken, bedenlerimizde bu ay vasıtasıyla dinlenmiş olacak. Ramazan ayında hatimler indireceğiz ve ayetlerin güzelliklerine hayran kalıp, verilen mesajları düşüneceğiz. Bedir’de Müslümanlar arasındaki uhuvveti hatırlayıp, İslam birliği adına dua edeceğiz” şeklinde konuştu.