ABD’nin köklü gazetelerinden Boston Herald, Türkiye’nin Hayat Boumeddiene ve ona eşlik eden kişinin ülkeye giriş yaptıktan sonra neden takibe alındığını dünyaya açıklaması gerektiğini yazdı.

Yaklaşık 170 yıldır yayın hayatını sürdüren ülkenin en eski günlük gazetesi Boston Herald, Türkiye hakkında bir başyazı yayınladı. "Türk hükümetinin problem olmaya başladığını" belirten gazete, Türkiye’nin Hayat Boumeddiene hakkındaki iddiaları cevaplaması gerektiğini kaydetti.

Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştiren kişiler ile bağlantılı olarak bir markette dört rehineyi öldüren Amedy Coulibaly’nin imam nikâhlı eşi Hayat Boumeddiene’in Charlie Hebdo saldırısından bir gün sonra Türkiye üzerinden Suriye’ye giriş yaptığını belirten gazete, bunun Fransız yetkililerin arama kararı çıkarması ardından gerçekleştiğine dikkat çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuyla ilgili olarak, "İstihbarat gelmesi lazım ki insanları takip edebilelim." şeklinde açıklaması olduğu belirtilen başyazıda, "Ancak Davutoğlu, - BBC’nin iddia ettiği - Türk polisinin neden Hayat Boumeddiene ve ona eşlik eden kişiyi ülkeye ulaştıktan sonra takip altına aldığını açıklamadı. Boumeddiene iki gün sonra sınır şehri Şanlıurfa’ya geçti." ifadelerine yer verildi.

Başyazıda, Hayat Boumeddiene’nin Suriye’ye girdiği sırada Amedy Coulibaly’nin bir polis ve 4 müşteriyi öldürüğü dile getirilerek, "Hayat Boumeddiene Fransa tarafından arandığı sırada Türkiye’de takip altında mıydı? Türkiye’nin dünyaya borçlu olduğu cevaplar var." ifadesine yer verildi.