Almanya'nın Bottrop şehrindeki Ülkü Ocağı’na gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından saldırıda bulunuldu. Saldırganlar duvara yazı yazdı, molotof attı. Hadiseyi "hain bir saldırı" olarak niteleyen Almanya Türk Federasyon KRV 2. Bölge Başkanı Ahmet Şahin, "Olayın gece 2.30 civarında meydana geldiğini tahmin ediyoruz. Camlara yazılar yazılmasından başka içeriye molotof atılmış; çok şükür alev almamış." diye konuştu.

HDP İLE BİZİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Şahin, olayın yüksek ihtimalle provokasyon olabileceğini belirterek şöyle devam etti: "Şimdiye kadarki saldırılarda hep 'PKK' yazardı. İlk defa 'HDP' yazıldı. Dolayısıyla bunun bir hedef saptırma olabileceğini düşünüyoruz. Bizi karşı karşıya getirmeye çalışanlar olabilir. Karanlık oyunların içinde asla olmayacağız. Sandıklarda gücümüzü göstereceğiz. Biz Alman kanunları çerçevesinde faaliyet gösteren bir derneğiz. Alman güvenlik güçlerinin olayı aydınlatacağından eminiz.”

Bu arada Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, beraberindeki heyet ile birlikte saldırıya uğrayan derneği ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.