Belçika'da seçim propagandası yapan AB Bakanı Volkan Bozkır, Avrupa'nın Türk vatandaşlarına vizeleri kaldırmasını şu sözlerle istedi: "Siz efendi olun, şimdiden açın da, ondan sonra benim de kafam kızıp sizlere kapıları kapatmayıvereyim."

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Belçika’nın Beringen bölgesinde dün Türk vatandaşlarıyla miting havasında bir buluşma gerçekleştirdi. Programda vatandaşlara seslenen Volkan Bozkır Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin en büyük 6’ncı ülkesi olduğunu ve dünyanın da ekonomisi en iyi 17’nci ülkesi olduğunu söyledi. Bozkır, “Üye olsak Avrupa Birliğinin 22 ülkesinden daha iyi ekonomiye sahibiz.” dedi.

Türk vatandaşlarına Avrupa’nın vize uygulamasını eleştiren Volkan Bozkır, şu ifadeleri kullandı: “Şimdi diyorlar ki, vizeyi kaldıracağız da, acaba kapıları açtığımızda 20 milyon Türk iki günde Avrupa’yı istila eder mi? Korkuya bak. Ya, benim ne işim var, geleceğim; burada iş yok, güç yok. Zaten benim arkadaşlarım işleri kapmış. Eğer kapıları açarsak, Türkiye vize koyacak. Çünkü Türkiye’de iş var, gençlik var, çalışan insan var. Çok fazla gelirseniz belki de ben vize koyacağım. Onun için siz efendi olun, şimdiden açın da, ondan sonra benim de kafam kızıp sizlere kapıları kapatmayıvereyim.”

“KUSURUMUZ: TEVAZU; AĞIR SIKLET BOKSÖRÜ BİR OTURTTU MU KİMSE YERDEN KALDIRAMAZ”

Bozkır, kendilerinin bir kusuru olduğunu belirterek, “Tevazu içinde bazen yaptıklarımızı unutuyoruz, bazen hatırlamıyoruz ama bunları hatırlamamız lazım.” diyerek Türkiye’nin AK Parti hükümeti dönemindeki kazanımlarından bahsetti.

Türkiye’nin ilerlemesini istemeyen güçler olduğunu da ifade eden Bozkır, Türkiye’yi ağır siklet boksörüne benzetti. Bozkır, “Önümüze setler çekiyorlar, bir sürü darbe teşebbüsleri oluyor. Türkiye, bir ağır siklet boksörüdür. Ağır sıklet boksörü, karşısındakine şöyle bir bakar. Birkaç tık tık vuruş olduğu zaman bir bakar. Baktı ki bu tık tıklar çok canını sıkmaya başladı: Ağır-sıklet boksörü bir oturttu mu, vallahi kimse yerden kaldıramaz.” dedi.

“SEÇİMDE BİR YANLIŞLIK OLURSA…”

7 Haziran seçimleri öncesinde vatandaşlara mesaj da veren Volkan Bozkır, “Türkiye, bu fırsatı bir daha yakalayamaz. Bir yanlışlık olursa; bir daha bu noktaya gelmesi belki on seneler alır. Belki hiç imkan olmaz. Onun için bu seçimlerden muhakkak demokratik bir seçim sonucu ile başarılı çıkmamız lazım.” dedi.

“Türkiye’yi bu günlere getiren” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için alkış isteyen Bozkır, “Ona dualarımızı yollayalım.” dedi. Alkışın dozunu yeterli bulmayan Bozkır, “Haydi, cumhurbaşkanımıza bir daha alkış” diyerek vatandaşları coşturmaya çalıştı. Bakan Bozkır, “Vur vur inlesin paralel dinlesin” sloganları atılırken, “Beringen’e bu yakışır.” tepkisini verdi.