Almanya'nın hem coğrafi hem de nüfus olarak en küçük eyaleti Bremen'de Eyalet Meclis Başkan Yardımcılığı’na Yeşiller Bremerhaven Milletvekili Sülmez Doğan seçildi. Bu şekilde Bremen tarihinde ilk kez bir Türk kökenli, Meclis Başkan Yardımcılığı’na seçilmiş oldu. Bremen eyaleti ile birlikte Bremerhaven kentinde 10 Mayıs tarihinde yapılan eyalet parlamento seçimi sonrası milletvekilleri ilk kez mecliste toplandı.

Meclis başkanlığına yeniden seçimlerde birinci parti olarak çıkan Sosyal Demokrat Partili (SPD) Christian Weber seçilirken, Weber’in yardımcılarından biri Yeşiller Meclis Grubu'nun aday gösterdiği Doğan oldu. Doğan kapalı yapılan oylama sonucu 83 toplam oydan 65’ni aldı. Meclis Başkan Vekilliği Doğan’ın yanı sıra partililer ve Türk kökenli meslektaşları tarafından da büyük memnuniyetle karşılandı.

İLK KEZ NEBAHAT GÜÇLÜ

Almanya siyasi tarihinde 2008 yılında ilk kez Nebahat Güçlü Meclis Başkan Vekilliği'ne seçilmişti. Şu anda Hamburg Bağımsız Eyalet Milletvekili olan Güçlü o zaman bağlı bulunduğu Yeşiller Partisi adına aday olarak bu göreve seçilmişti. Daha çok meclis başkanları olmadığı zamanlarda meclisi yöneten başkan vekilleri protokol sıralamasında üst sıralarda yer alıyor.