Almanya'nın Bremen eyaletinde 10 Mayıs’ta yapılan eyalet parlamento seçimleri sonrası Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Yeşiller arasında devam eden koalisyon görüşmelerine 'yeşil alan' molası verildi.

SPD ve Yeşiller daha önce sosyal ve eğitim konularında anlaşırken, SPD’nin Osterholzer Feldmark ve Brokhuchting bölgesinde yer alan yeşil alana konut inşa etmek istemesine Yeşiller karşı çıktı. Yeşiller Bremen Sözcüsü Ralf Saxe 19 bin konut ihtiyacı olduğu konusunda anlaşma olduğunu belirtirken, SPD’nin konut inşası için ısrar ettiği alanları Yeşiller hassas bölge olarak kabul ediyor.

İkilinin konut inşasını önümüzdeki günlerde yeniden görüşmesi bekleniyor. Bremen Almanya’nın hem nüfus hem de toprak olarak en küçük eyaleti olduğundan yeteri konut ve konut inşa edecek yer olmadığı için vatandaşların komşu eyalet Aşağı Saksonya’yı tercih ediyor. İkilinin anlaşamadığı diğer bir konuda Weser nehrinin derinleştirilmesi. SPD Bremen’e yüksek tonajlı gemiler için Weser nehrinin derinleştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtirken, Yeşiller buna gerek olmadığını savunuyor. SPD ve Yeşiller mültecilerin barındırılması, eğitim ve sosyal konularda daha önce anlaşma sağladı.

İlk etapta 200 yeni öğretmen atanması konusunda anlaşan ikili özellikle boş derslerin önüne geçmek ve eğitim kalitesini yükseltmek istiyor. Geçtiğimiz yıl Bremen’de 100 bin ders saatinin boş geçtiğine dikkat çeken öğretmenler sendikası GEW, "Koalisyon görüşmelerinde varılan anlaşmalar sözde kalmasın." şeklinde uyarıda bulundu.