Brezilya’da hükümetin görevden alınacağı söylentileri ülke gündemini işgal ederken, bu iddialara bir yenisi daha eklendi. Federal polis, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in seçim kampanyasını incelemeye aldı. Yapılan bağışlarda yolsuzluk şüphesine rastlanırsa konu yargıya intikal ederek Başkan'ın görevden alınması talep edilecek.

Geçtiğimiz yıl başlayan ve çok sayıda politikacıyı hapise gönderen Lava Jato operasyonunun kapsamı sonunda Rousseff’e de uzandı. Daha önce selefi Lula hakkında açılan soruşturmanın farklı bir versiyonu bu kez Dilma Rousseff için başlatıldı. Muhalefetin iddiaları ve başvurusu üzerine konuyu incelemeye alan Federal polisin, bu ay başında Rousseff hakkında soruşturma açtığı öğrenildi. Araştırma kapsamında yapılan bağışların, komisyon usülü dağıtıldığı tespit edilen Petrobras ihaleleriyle ilişkisi merceğe alınacak.

Daha önce kendisine yöneltilen iddialar karşısında 'temiz olduğunu’ savunan ve herhangi bir incelemeye karşı olmadığını belirten Rousseff, muhalefet tarafından köşeye sıkıştırılmaya çalışılıyor. Mecliste Rousseff’in görevden alınması için başvuruda bulunan muhalefetin olası bir oylamada 3'te 2 oranına ulaşması durumunda Rousseff’in koltuktan alınma ihtimali güçlenecek. Bu süreçte birbirine kenetlenen muhalefet odakları, ilk senaryo işlemezse ikinci bir ihtimal olarak seçim kampanyasında bulunacak bir açık ile hükümetin düşürülmesini istiyor.