Brezilya meclisinde bütçe kesintilerinin görüşüldüğü oturuma sendika üyelerinden oluşan izleyicilerin protestosu damga vurdu. Hükümetin kemer sıkma politikası kapsamında işsizlik ödeneğini kısıtlayan bütçe görüşmelerinde sendikacılar milletvekillerinin üzerine sahte dolar yağdırarak hükümeti protesto etti.

Üzerinde eski Başkan Lula da Silva, mevcut Başkan Dilma Rousseff ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan iktidar partisi saymanının resimlerinin bulunduğu banknotlar milletvekillerinin üzerine saçıldı. Göstericiler, attıkları sloganlar ve üzerinde 'Petro Dolar' yazan banknotlarla halen devam eden Petrobras soruşturmasına göndermede bulundular. Oturumu yöneten meclis başkanı Eduardo Cunha güvenlik görevlilerinden izleyici platformunun derhal boşaltılmasını istedi. Oturumu izleyen basın mensupları ve milletvekilleri şaşkına dönerken meclis başkanı oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Güvenlik görevlilerinin müdahalesine kadar bir süre daha hükümet aleyhine slogan atan göstericiler, işçi dayanışmasına vurgu yaparak salonu terk ettiler.