Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, Türkiye’den 1915 olaylarıyla ilgili bekledikleri ‘tek kelime’ ile ilgili adımın iyi niyetle atılabileceği yorumunu yaptı.

Avrupa Parlamentosu'nda "Ermeni Soykırımının 100. Yıl Dönümü" başlıklı oturum devam ederken Cihan Haber Ajansı’na konuşan Brok, bugün kabul edilmesi beklenen tasarının, Türkiye üzerinde, durumu ciddi şekilde değiştirecek bir etki yapmasını beklemediğini kaydetti.

“Türkiye’nin geçmişindeki ayıplarla yüzleşmesini umuyorum.” diyen Alman parlamenter, “Bu, Türkiye’yi tek başına bırakmaz. Kendi ülkem de soykırımdan sorumlu.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, başbakanlığı döneminde 1915 olaylarında ölen Ermenilerin torunlarına taziyede bulunmasını ‘özür’ olarak algıladığı anlaşılan Brok, “Tasarıda da belirttiğimiz gibi, Erdoğan ve Davutoğlu’nun bu olaylarla ilgili özür dilemesini memnuniyetle karşılıyoruz. Artık olay bir kelimeye kaldı. İki ülke bir araya gelmeye karar verirse bu adım da iyi niyetle atılabilir.” dedi.