Brüksel Bölge Bakanı Guy Vanhengel (Open VLD) ile Brüksel Sosyalist Parti (PS) Grup Başkanı ve aynı zamanda Brüksel Meclisi 2. Başkanı Fouad Ahidar, Lucerna Koleji Brüksel şubesi öğrencilerini makamında ağırladı. Ahidar, Lucerna kolejlerinin Belçika’da bir model olduğunu ve tüm okulların aynı metodu uygulaması gerektiğini söyledi.

Kurulduğu yıldan itibaren eğitim kalitesini her geçen gün artıran Lucerna Koleji dikkatleri çekmeye devam ediyor. Öğrencilerine kaliteli bir eğitim imkânı sunan okul, düzenlenen yarışmalarda elde edilen başarılarla bunu kanıtlıyor. Lucerna öğrencileri katıldıkları bilim olimpiyatlarında ve çeşitli yarışmalarda sürekli elde ettikleri derecelerle başarılarının tesadüf olmadığını ortaya koyuyor. Belçika’da bu ay düzenlenen bilim olimpiyatlarında Lucerna öğrencileri yine en önde yer alırken, Almanya’da düzenlenen yarışmada Belçika’yı temsil etme hakkını da kazandılar.

Lucerna Koleji'nin ve öğrencilerinin elde ettiği bu başarılar siyasilerin de dikkatini çekti. Brüksel Bölge Bakanı Guy Vanhengel (Open VLD) ve Brüksel Sosyalist Parti (PS) Grup Başkanı ve aynı zamanda Brüksel Meclisi 2. Başkanı Fouad Ahidar, yarışmalarda başarılı olan Lucernalı öğrencileri Brüksel Meclisi’nde ağırladı.

Lucerna öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik eden Bakan Guy Vanhengel (Open VLD) öğrencilere 'siz bu ülkenin gururusunuz' dedi. Bakan Guy Vanhengel, “Sizler Belçika’nın geleceğisiniz ve aldığınız başarılarla ülkemizi ve Brüksel’i en güzel şekilde temsil ettiniz.” şeklinde konuştu.

Fouad Ahidar ise Lucerna Koleji öğretmenlerine ve bu okulların açılmasına vesile olan herkese çok teşekkür etti. Ahidar, “Lucerna kolejlerinin Belçika’da bir model olarak alınıp, tüm okullarda aynı metodun uygulanması gerekiyor. Belçika’nın geleceği bu gençlerdir. Başarılarının devamını diliyorum.’’ dedi. Ahidar, Hindistan'ın efsane lideri Mahatma Gandhi'nin söylemiş olduğu "Önce seni görmezden gelirler, sonra alay ederler, sonra seninle savaşırlar, sonra sen kazanırsın." sözünü de öğrencilere aktardı.

Lucerna Koleji Brüksel Şubesi Müdürü Fevzi Yıldırım, “Lucerna Koleji bu yıl yurt içinde ve yurt dışında aldığı başarılar ile kalitesini ispatlamaya devam ediyor. Katıldığı hemen hemen bütün yarışmalarda madalya veya ödül alan Lucerna Koleji öğrencileri Belçika’yı güzel bir şekilde temsil ediyor. Brüksel Meclisi’nde görev alan siyasilerimiz de elde edilen bu başarılardan dolayı öğrencilerimizi Brüksel Meclisi’ne davet ettiler.” dedi.

Lucerna Koleji Brüksel Şubesi’nin 2014-2015 yılındaki başarıları:

• Flamanca makale yazma yarışmasında, Lucerna Koleji öğrencisi Enes Sezer 12-14 yaş kategorisinde 1’inci oldu.
• Flamanca makale yazma yarışmasında, Lucerna Koleji öğrencisi Hassan Al Hillou 14-16 yaş kategorisinde 1’inci oldu.
• Flamanca makale yazma yarışmasında, Lucerna Koleji öğrencileri Fatima Zahra Lambrabet 16-18 yaş kategorisinde 1’inci oldu.
• Uluslararası resim yarışmasında 10-12 yaş ve 12-14yaş kategorisinde Enes Sezer ve Selen Pecen Belçika 1’incisi oldu.
• First Lego League Yarışması’nda Onur Myumyum, Enes Sezer ve Berkay Özkan jüri özel ödülüne layık görüldü.
• Orta 5 öğrencisi Chaima Hatmi uluslararası kadın derneği tarafından düzenlenen (Zonta International) yarışmasında 5’ci oldu.
• Bilim proje yarışmasında Dilek Öztorun ve Aynur Kabak, en iyi 2 dilde sunumda (Fransızca ve Filamanca) ödüle layık görüldü.
• Zehra Kahya Belçika’yı uluslararası dil ve kültür festivalinde temsil etti
• Enis Kaan Yalçın matematik ve fen bilimleri olimpiyatında final turuna çıktı.
• Romanya’da düzenlenen Uluslararası Robot Yarışması’nda Belçika’yı Enes Sezer temsil etti.