Arnavutluk'ta Sosyalist Partisinden eski Milletvekili Tom Doshi tarafından Facebook profilinden bir görüntü yayılandı. Milletvekili Tom Doshi'nin çalışma odasında kaydedilen 36 dakikalik görüntü, 27 civarında Durim Bami isimli şahs ve Milletvekili olan Tom Doshi konuşma yaparak gösteriliyor.

Konuşmada "Durim Bami, Milletvekille onu öldürmek için 600 Bin Avro birkaç kişi tarafından para aldığını söylüyor. Ancak, pişman oldum ve size bu tuzağı itiraf etmeyi geldim." diye özetliyor.
Arnavutluk Milletvekili Doshi açık bir şekilde Arnavutluk Meclis başkanı İlir Meta'ya bu olayın sorumlusu olduğu iddia etti. Doshi, İlir Meta ve birkaç kişi, Arnavutluk Ağır Suçlar Mahkemesi Başsavcıyı Eugen Beci dahil öldürmeyi çalıştığını söyledi.

Doshi açıklamada bu olay için Arnavutluk İçişleri Bakanı Saimir Tahiri ile de konuşutunu ancak her hangi bir soruşturma açılmadığını bildirdi.

Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta ise bu suçmalar yalan olduğunu söyledi. Başbakan Edi Rama konu ilgili yaptığı açıklamada 'Maalesef utanç verici bir durumdur. Bu konuda bir demet şerefsizler birbirinde yararlanmaya çalışyor. Ancak asıl bedel Arnavutluk vatandaşların üstüne düşüyor'

Mualefet Partisi ise sert tepki gösterdi. Bugünkkü meclis oturmasında mualefet milletvekileri ve eski Başbakan Sali Berisha tarafınan İlir Meta'nın istifası istendi. Milletvekiller oturma boyunca protesto ederek ayakta durdu. Tom Doshi ise savcıya ifade vermeyi başladı.
Görüntünün özeti bu linktte alabilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=VW6WAILR1KE