Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yaşayan STK’lar ve Türk vatandaşları, 16 yıldan bu yana hizmet veren Macar-Türk Ticaret Odası’nın (Turkcham) iftar yemeğinde buluştu.
Macar-Türk Ticaret Odası (Turkcham) tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de iftar yemeği verdi. Budapeşte’de yaşayan STK’lar ve Türk vatandaşları Budapeşte Mevlana Restoran’da verilen iftar yemeğinde bir araya geldi. Macaristan’daki neredeyse tüm sivil toplum örgütlerinin davet edildiği iftar yemeğine, Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Büyükelçi Şakir Fakılı, KKTC Macaristan Temsilcisi Selda Çimen, CHP Bursa milletvekili Orhan Sarıbal, Askeri Ataşe Kurmay Albay İsmail Boyacıoğlu, Ticaret Müşaviri Faruk Cömert katıldı. Öte yandan iftar yemeğinde, MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, Dinişleri Ataşesi Hüseyin Ersoy, Türk-Macar İslam ve Kültür Derneği, Yaşayan Anadolu Vakfı, CHP Macaristan Temsilcisi Serhat Köse, Turkcham yönetim kurulu üyeleri olmak üzere yaklaşık 40 kişi iştirak etti. İftar vaktinin girmesiyle birlikte Hüseyin Ersoy’un akşam ezanını okumasıyla iftar açıldı. Yemeğin sonunda Türk çayının içildiği iftar yemeği, yapılan yemek duasının ardından sona erdi.
İftar öncesi Büyükelçi Şakir Fakılı yaptığı konuşmada, iftar yemeği düzenleyen başkan Suat Karakuş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Başkan Suat Karakuş İHA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl düzenledikleri iftar yemeğini bu yıl Mevlana restoranında düzenledikleri, kalabalık bir davetli topluluğunu ağırlamaktan gurur duyduklarını, şimdiden İslam aleminin Ramazan bayramını tebrik ettiğini söyledi.