Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kuzey Kıbrıs’ta işletme hakkı özelleştirilen Ercan Havalimanı’ndaki yeni yatırımların temel atma törenine katıldı.

Yeni pist, terminal binası ve çevre yollarını da kapsayan yatırımların temelinin atıldığı törende konuşan Bülent Arınç, şunları söyledi: "İnşallah bundan sonra her fırsat bulduğumda KKTC’yi ziyaret edeceğim. Bundan da büyük bir memnuniyet duyacağım. Tabii, Ercan Havalimanı’ndayız. Ercan ismi çok önemli dolayısıyla bir vefa borcu olarak rahmetli şehit albayımız Fehmi Ercan’ın da aziz hatırasını yâd etmek istiyorum. Kıbrıs Türkü’nün özgürlük mücadelesinde şehit Ercan gibi bu topraklarda şehit olmuş binlerce kardeşimizin soydaşımızın olduğunu biliyorum. Onlara da rahmet diliyorum.”

"ÜRETİM SEVİYESİNDE SIÇRAMA YAŞANACAK"

Kıbrıs Türk halkının haksız bir izolasyona rağmen dünyaya entegre olma yolunda önemli mesafeler kat ettiğini aktaran Arınç, şöyle devam etti: “Bu zor şartlar altında ulaştığımız siyasi ekonomik ve sosyal seviye bir başarı öyküsü olmaya adaydır. Bugün dünyanın dört bir yanından nüfusunun dörtte biri kadar öğrenciye ev sahipliği yapmakta ve nüfusunun üç katına ulaşan turist ağırlamaktadır. Önümüzdeki günlerde Türkiye’den adaya gelecek barış suyunun ulaşmasıyla birlikte üretim seviyesinde de bir sıçrama yaşanacağına inanıyorum."