Türkiye, Bulgaristan'ın, güneydeki Haskovo (Hasköy) şehir parkının ismini 'Ermeniler' (Armentsi) olarak değiştirmek istemesini tepkiyle karşıladı. Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş, Kapıkule Sınır Kapısı'na 80 kilometre uzaklıktaki Haskovo'nun Belediye Başkanı Georgi İvanov ile görüşmede ısrar ettiğini ve derhal teklifin geri çekilmesini istedi.

Trud Gazetesine konuşan Haskovo Belediye Başkanı Georgi İvanov, "Yabancı devletin yerel siyasete müdahalede bulunmasını doğru bulmuyorum.'' diye konuştu. Haskovo'da çok sayıda Ermeni vatandaşın yaşadığına dikkat çeken İvanov, isim değiştirmek için yabancı bir devletten izin almayacaklarını söyledi.

Yıllar önce aşırı ırkçı ATAKA partisinin Ermeni soykırımı ile ilgili deklarasyona karşı çıktıklarını belirtien İvanov, ''ATAKA'nın teklifini reddederek, ilimizdeki Türk yerleşimlerinin isimlerini yine biz değiştirmedik. Çünkü Türk vatandaşları yaşamaktadır.'' ifadelerini kullandı.

Haskovo yerel meclisi, Ermeni'lerden gelen teklifi Cuma günü görüşmeye alacağını duyurdu. Haskovo'da 2011 genel sayımına göre 338 Ermeni yaşıyor.