Yağmur ve sellerle mücade eden Bulgaristan Çevre ve Su Bakanlığı, Türkiye ve Yunanistan'a ülkedeki nehir seviyeleri ve baraj durumlarıyla alakalı acil nota hazırladı. Notada Tunca, Meriç ve Arda nehirlerinin dün akşam satleri itibarıyla ölçülen su seviyleri yer alıyor.

Ülkede yağış ve şiddetli rüzgardan dolayı bir çok bölgede afet tehlikesi yaşanıyor. Sel nedeniyle en az beş kişi hayatını kaybederken olumsuz hava şartlarından en fazla ülkenin güney ve doğu kesimleri etkilendi.

Dobriç, Varna, Burgas, Smolyan illerinde durumun kritik olduğu belirtildi. Durumun en ağır olduğu Smolyan’da askerler arama kurtarma operasyonlarına destek veriyor.

Yambol yakınlarındaki Elhovo şehrinde Tunca nehrinin taşması sebebiyle birçok eve su girdi. Şehirdeki merkezi park ve pazar yeri su altında kaldı. Yetkililer, Tunca nehrinin burada 414 santimetre olduğunu ve şimdilik seviyesini korduğunu aktardı. Elhovo'dan bazı köylere giden yollar su baskısı nedeniyle kapatıldı. Dobriç bölgesinde 400 kişi, baraj taşması riski nedeniyle bölgeden tahliye edildi.Varna bölgesindeki Tsonev Barajı, saniyede 102 metre küp ile taşmaya devam ediyor. Smolyan bölgesinde de afet durumu devam ediyor.