Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda ‘Bulgaristan'da Müslüman Olmak’ başlıklı konferans düzenlendi. Etkinliğe Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Şevki Aydın konuşmacı olarak katıldı. Aydın, "Bugün Bulgaristan’da Müslümanların durumu hiç iç açıcı değil" dedi.

Bulgaristan’da eğitim faaliyeti amacı taşıyan bir çalıştaya katıldığını ve bu vesileyle Bulgaristan’ı dolaşma imkanı bulduğunu belirten Prof. Dr. M. Şevki Aydın, Bulgaristan’da İslam’ın ve Müslümanların durumu konusunda bilgiler verdi. Aydın, “Bulgaristan’ın on milyona yakın bir nüfusu var ve Müslümanlar bu nüfusun içerisinde ne kadar sorusunun cevabı hala net değil. Bugün Bulgaristan’da Müslümanların durumu hiç iç açıcı değil, hakikaten üzücü bir manzara ile karşı karşıyayız. Böylesine olumsuz bir tablonun ortaya çıkmasının arkasında neler var bunlara bakmak gerekiyor. Tarihten gelen Müslüman düşmanlığı, İslam düşmanlığı hala devam ediyor. Osmanlı’nın oralara gitmesi, oraları fethetmesi hala hazmedilemiyor.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. M. Şevki Aydın Bulgaristan’daki Müslüman insanların baskı ile hazmedilmeye çalışıldığının, Müslüman kardeşlerimizin orada ne dinlerini, ne kültürlerini doğru düzgün yaşayamadıklarının altını çizdi. Bulgaristan’daki kardeşlerimize sahip çıkılması gerektiğini de vurgulayan Aydın, “Umarım bu zulme bir çare bulunur.” dedi.