Burkina Faso'da geçiş hükümeti Meclis Başkanı Moumina Cheriff Sy, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndan bir grup askerin darbe girişimini kabul etmediğini açıkladı. Silahlı kuvvetleri göreve çağırarak darbeyi durdurmasını isteyen Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı serbest bırakılana kadar göreve devam edeceğini açıkladı.

Reuters haber ajansına konuşan Moumina Cheriff Sy, "Geçiş hükümetini halk göreve getirdi. Süresini ve vazifesini halk belirledi. Küçük bir grup bunu değiştiremeyecek. Cumhurbaşkanı Kafando'nun yokluğunda geçiş hükümetinin liderliğini ben devralıyorum." ifadesini kullandı.

Ülkede Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na mensup bir grup asker, kabine toplantısını basarak bakanlar, başbakan ve ara dönem Cumhurbaşkanı Michel Kafando'yu gözaltına almıştı.

Muhafız alayı, 27 yıl yönetimde kalan ve Ekim'de göstericiler tarafından devrilen Devlet Başkanı Blaise Compaore'nin önemli destekçilerindendi.

Darbe girişiminin, Michel Kafando liderliğindeki geçiş hükümetinin görevlendirdiği komisyonun muhafız alayının dağıtılmasına yönelik bir kanun teklifinde bulunmasından iki gün sonra gerçekleşmesi dikkati çekti.