Bursa Orhangazi Üniversitesi idari personeline yangın eğitimi verildi. Eğitimin ardından açık alana çıkan personel, eğitimde öğrendiklerini uygulama fırsatı da buldu.

Ülkemizde ve dünyada çeşitli nedenlerle bir çok yangın çıkıyor. Yangınların ölümle ve yaralanmalarla sonuçlanmasında insanların bilinçsiz davranışları ve eksik bilgi önemli bir yer tutuyor. Bu duruma dikkat çekmek isteyen Bursa Orhangazi Üniversitesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatıyla ortak bir çalışmaya imza attı. Bu kapsamda üniversiteye gelen itfaiye eri Ömer Faruk Doğucu, üniversitenin idari personeline yangın anını ve yangından önce alınması gereken tedbirleri anlatan bir sunum yaptı. Doğucu; yanmanın koşullarına, yanmanın çeşitlerine, yangının türlerine, doğal gaz kaçağı olduğunda ne yapılması gerektiğine ve yangın tüpünün kullanımına kadar bir çok konu hakkında bilgi verdi. Sorular eşliğinde yapılan sunumda Doğucu, katılımcılara yangının nasıl hızlandığını, yangın anında ne yapmak gerektiğini ve doğal gaz kaçağı olduğunda nelerin yapılmasını da videolu örneklerle anlatmaya çalıştı.

Programla ilgili konuşan Bursa Orhangazi Üniversitesi personel daire başkanı Tacettin Özker faydalı bir eğitim olduğunu söyledi. Özker, ‘’Üniversitede görev yapan personelimizin bilinçlenmesi ve olası bir tehlike anında daha verimli olması için böyle bir çalışma yaptık. Bu sadece bizim kurumumuz için değil. Yangın her zaman her yerde başımıza gelebilir. Tedbir almakta fayda var’’ şeklinde konuştu.

Salondaki eğitimin ardından dışarıda güvenli bir alana çıkan personel, aldığı eğitimi uygulamaya çalıştı. Eğitim, üniversite çalışanlarının yakılan ateşi söndürmesinin ardından sona erdi.