Bursa’da yaşayan Batı Trakyalılar, Yunanistan’da hafta sonu yapılacak genel seçimler için yola çıktı.
Batı Trakyalılar, seçimlerde Batı Trakya Türk azınlığı mensubu adaylara destek olmak üzere Yunanistan’a hareket etti.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şube Başkanı Şükür Köse, hafta sonu da dâhil olmak üzere toplamda 20 otobüsün seçimler için Yunanistan’a gideceğini söyledi.

Yunanistan’a doğru giden ilk otobüs Şükraniye Sarı Camii karşısından hareket etti. Hareket öncesi açıklamalarda bulunan BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, "Bursa şubemiz dün olduğu gibi, bugün de halkımıza çağrısını yenilemektedir. Azınlık adına çözüm üretebilme ve inisiyatif alma noktasında aday olan Batı Trakya Türk azınlığı mensuplarına gönül veren ve kendilerine bu noktada güven besleyen soydaşlarımızın, sandığa giderek oylarını kendi adaylarına kullanmaları toplumsal bir görevdir” dedi.

KÖSE: SANDIK BAŞINA GİDİN

Batı Trakya Türk azınlığı mensuplarının sandığa giderek oylarını gönüllerinden geçen adaylar için kullanmalarını isteyen Köse şunları söyledi: “Batı Trakya Türkleri, seçilebilecek adaylar üzerinde birleşmelidir. Yunanistan parlamentosunda Batı Trakya Türk azınlığı mensubu yine en az 3 milletvekili ile azınlığımızın Yunanistan Parlamentosu’nda temsil edilmesini istiyoruz. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak, gerek Türkiye'de, gerekse Batı Trakya'da yaşayan azınlık mensuplarının sandık başına gitmesini ve mutlaka oylarını kullanmalarını istiyoruz. Toplumumuza bu hassas konuda çağrıda bulunmayı bir görev addediyoruz" Şükür Köse, Gümülcine ile İskeçe’de toplam 17 Türk milletvekili adayının olduğunu sözlerine ekledi.