Hindistan'da zengin bir çift, akılara durgunluk veren bir karar verdi. Hayvanlara verdikleri değerle kendilerini daha mutlu hissettiklerini söyleyen çift, evlerinde besledikleri evcil maymunu tek varisleri olarak ilan etti.

Çocuğu olmayan Brahe Shristiva ve Şabista çifti, Çunmun ismini verdikleri evcil maymunu kendileri öldükten sonra da güvence altına aldı. Yerel basına yansıyan haberde çiftin, ''İnsanlar bizim deli olduğumuzu düşünebilir. Ancak bizim çocuğumuz yok ve Chunmun'u kendi oğlumuz gibi görüyoruz. Biz öldükten sonra Chunmun'un hayatına eskisi gibi devam etmesi için onu tek varis olarak ilan ettik. Birbirimiz ile evlendiğimiz için ailelerimiz tarafından kovulduk ve Çunmun'u evimize aldığımız 2004 yılına kadar fakir bir hayat sürdük.'' şeklinde açıklama yaptığı belirtildi.

Başarılı bir avukat olan 48 yaşındaki Şebista'nın, sahibi olduğu kablolu Tv ağını ve un değirmenini maymunun üzerine yaptığı aktarıldı.

Çin yemekleri ile besledikleri Çunmun ve eşi Bitti adlı maymunlara evlerinde klimalı bir oda ayıran çift, ikiliye yüzlerce davetlinin geldiği düğün organize etmişti.

Çunmun'un ölümü sonrası ise mirasın Hindistan'daki Maymunları Koruma Derneği'ne verileceği ifade ediliyor.