Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nevruz tatilinden hemen sonra İran'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Ziyaret sırasında Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının ikincisini yapılacağını ifade eden Büyükelçi Tekin, bu sırada teröre karşı bir mutabakat zaptının da imzalanabileceğini dile getirdi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya mülakat veren Büyükelçi Tekin, İsrail'in Suriye'deki savaşı, Filistin halkına karşı baskıyı artırmak için kullandığını söyledi. Tekin, "Terörün yayılması da dahil olmak üzere bölgesel sorunlara karşı bölgesel işbirliği gereklidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin ılımlı politikalarıyla İran'ın dünyada olumlu bir imaj çizdiğini ifade eden Rıza Hakan Tekin, Tahran'a uygulanan yaptırımları da "sıradan İranlıların hayatını etkileyen faydasız dış politika araçları" olarak nitelendirdi. Türkiye'nin, İran'la dünya güçleri arasındaki nükleer müzakereleri desteklediğini belirten Büyükelçi Tekin, görüşmelerin başarıyla sonuçlanacağını umduğunu da sözlerine ekledi.