İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nde görev yapan Profesör Peter Wadhams, kutuplardaki buzulların erimesini araştıran 3 bilim insanının birkaç ay içinde art arda hayatlarının kaybetmiş olması hakkında açıklamalarda bulundu. İklim değişikliği uzmanlarının ölmesini şüpheli bulan Wadhams, "Bu bilim insanları katledilmiş olabilirler." ifadesini kullandı.

Okyanus fiziği profesörü Peter Wadhams, "3 bilim insanının art arda ölmüş olmalarının, olağanüstü bir rastlantının ötesinde cinayet olabileceğini söylediğim için, sözüne itimat edilmeyen garip bir adam olarak bir köşeye itilmekten çekiniyorum." dedi.

Prof. Wadhams, University College London'da öğretim görevlisi ve iklim değişikliği uzmanları Dr Katherine Giles ve Prof. Seymour Laxon ile İskoçya Deniz Bilimleri Birliği'nden Dr. Tim Boyd'un katledilmiş olabileceğini belirtiyor. Prof. Wadhams, 3 bilim insanının öldürülmesinin hükümetlerin içine sızmış gizli bir çeşit petrol lobisi veya benzeri kişiler tarafından planlanmış olabileceğini iddia ediyor.

Prof. Wadhams'ın öldürüldüğünü iddia ettiği iklim değişikliği konusunda uzman olan akademisyenler, 2013 yılında birkaç ay içinde şüpheli bir şekilde hayatlarını kaybetmişti. Prof. Seymour Laxon, İngiltere’nin kırsal bölgesi Essex’de yeni yıl partisi için gittiği evin merdiveninden düşerek hayata veda etmişti. Dr. Katherine Giles de yine Londra’da bisikletiyle işe giderken bir kamyonun altında kalarak ölmüştü. Dr. Tim Boyd'a ise İskoçya’da yolda yürürken yıldırım çarptığı söylenmişti.

Ölümlerin büyük ihtimalle planlı cinayet olabileceğini iddia eden Prof. Wadham, 3 bilim insanının ölümlerinden haftalar sonra kendisinin de otomobilinde seyahat ederken, bir kamyonun tarafından sıkıştırıldığını ve aracın kendisini yoldan çıkarmaya çalıştığını söyledi. Prof. Wadhams söz konusu olayı polise bildirmiş.

Londra’da yayınlanan The Telegraph Gazetesi’nin, bu ölümlerin arkasında bir suikastçinin olup olamayacağı şeklindeki soruya, “Evet olabilir. İnanıyorum ki, bu bilim insanları muhtemelen bir suikastçi tarafından öldürüldü. Ama bunu söylemekle, üşütük bir bilim adamı olarak yaftalanabileceğimi de biliyorum. Ama bu kadar rastlantının, bu kadar kısa bir sürede bir araya gelmesi çok şüpheli. Aksi ispatlanana kadar bu ölümler bir kaza olarak kalacak.” dedi.

Pof Wadham, ölümlerin arkasında kimin olabileceği sorusuna ise "Aklıma gelen en büyük ihtimal petrol lobisi. Ancak onların da insan öldürebileceklerini düşünemiyorum. Böyle bir şüpheyle polise gitmek aptalca görülebilir." cevabını verdi.

Prof. Seymour Laxon’un kadın arkadaşı Fiona Strawbridge ise "İklim değişikliklerinin bazı bilim insanları tarafından takip edildiği ve gözlemlendiğinden eminim. Ama Seymour onlardan biri değildi. Eğer takip ediliyor olsaydı, bundan benim haberim olurdu." ifadesini kullandı.