Kırşehir Cacabey Meydanı’nda düzenlenen Ramazan etkinliklerinin dün geceki konuğu, 'Süyinbay Sazı' Kazak Folklor ve Etnografik Halk Müzik Topluluğu oldu. Kazak Folklor ve Etnografik Halk Müzik Topluluğu tarafından seslendirilen şarkılarda ünlü Kazak ozanı Süyinbay Aronulı da anıldı.

Kırşehir Cacabey Meydanı Ramazan etkinliklerinde Kazakistan rüzgarı esti. Programın başlamasına kısa bir süre kala, Cihan Haber Ajansı muhabirine, Süyinbay Sazı hakkında bilgiler veren, Türksoy, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı ve Kazakistan Cumhuriyeti Ülke Temsilcisi Malik Otarbayev, şunları kaydetti: "Ulu Kazak ozanı, atışma sanatı ustası, akınlık ve jıraulık sanatının efsanesi Süyinbay Aronulı’nın 200’ncü doğum yılı münasebeti ile hem ünlü Kazak ozanını anmak hem de Almata Eyaleti Jambıl ilçesinden gelen, Süyinbay Sazı Kazak Folklor ve Etnografik Halk Müzik Topluluğu, Kazakistan’ın kültürel zenginliğini en güzel örnekleriyle Türk halkına sergilemek için Kırşehir’e geldik.”

Otarbayev, 50 kişiden oluşan Kazak Folklor ve Etnografik Halk Müzik Topluluğu'nun bir önceki gösterilerinin Ankara Keçiören ilçesinde gerçekleştiğini ve Kırşehir’den sonra Aksaray’da da bir konser vererek Kazakistan’a döneceklerini ifade etti.

Gecede Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci, kendisine hediye edilen Kazak halk giysisi Çapan’ı giydi. Teravih namazından sonra başlayan ve yaklaşık 2 saat süren etkinlikte sahne alan Süyinbay Sazı Kazak Folklor ve Etnografik Halk Müziği Topluluğu, ünlü ozan Süyinbay Aronulı’nın şiirlerinden bestelenen şarkıları seslendirdi. Topluluğun folklor ekibi geleneksel Kazak halk danslarından 'Erke Kız' ve 'Şattık' adlı örnekleri sunarken, 3’lü dombra ekibi de sazdaki hünerlerini birbirinden güzel parçalarla icra etti. Azeri ve Türkçe şarkılarla, düzenlenen etkinlik son bulurken, Kırşehirli izleyiciler, konuklarını tezahüratlarla ayakta alkışladı.