Kuzey Afrika ülkelerinden Çad’da bir grup milletvekili ve gazeteci, başkent N’Djamena’da faaliyet gösteren Türk okulunu ziyaret etti. İdarecilerden okul hakkında bilgi alan heyet, gördükleri manzaradan duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Çadlı konukları, okul müdürü ve öğretmenleri karşıladı. Milletvekili Issa Mardo Djabir, Türk işadamları tarafından kurulan Çad -Türk Okullarına, ideal kadrosuna, çocuklara verilen eğitimden dolayı teşekkür etti.

Ziyareti hakkında bilgi veren Milletvekili ve Meclis Sekreteri Muhammed Salih Khayar, okul hakkındaki duygularını şöyle dile getirdi:

"Gençlerimizin geleceği için uğraş veren bu kurumlara olan memnuniyetlerimi ve hayranlığımı gizleyemeyeceğim. Öğrencilerden sürekli memnuniyetlerini duyuyorum. Sizi kutlar daha iyisini yapacağınızı umarım. Zira yarını sıkıntılardan kurtaracak olan sizlersiniz."

Ziyaretten ve okuldan çok memnun kaldığını bildiren Milletvekili ve Meclis Sekreteri, "Bir öğrencinin kazanması için gerekli bütün şartların bu okulda toplanmış olduğunu görüyorum. Çad Devleti hele de Çad-Türk Okulu eğitim seviyesini iyileştirmek için yılmak ve sıkılmak bilmeden çalışacaklar. Biz de bu işe çok memnun oluyoruz. Çocuklarımız profesyonel bir el tarafından yönlendirilmekte olup dinamik bir yönetim tarafından idare edilmekte. Onlara teşekkürlerimizi sunarız. Bize getirdikleri güzellikler arkadaşlık kardeşlik için de Çad Türk arkadaşlığı oluşturdukları için." ifadesini kullandı.

Ulusal Parlamento’da Eğitim Sözcüsü olan Acheck Abakar Hassan da duygularını şöyle aktardı:

"Çad’daki eğitim maalesef ki seviye düşüklüğüyle ve yapmacık başarılarla ciddi problemler içinde. Çad - Türk Okulu anaokuluyla, ilkokuluyla ve lisesiyle Çadlı gençleri, yarının kadrosunu Türk işadamlarının desteğiyle cesaretlendirmekte, yönlendirmekte ve eğitimi onlara sevdirmekte. Bu okulun saymakla bitmez avantajları içerisinde bilgisayar bilim ve dört ayrı dil öğrenimi (Fransızca, İngilizce, Arapça, Türkçe) avantajları da var Bu avantajlar iki dilli ülkemiz için büyük ve önemli."

"Çadlı çocuklara bu büyük iyiliği yaptıkları için Türk işadamlarına teşekkür ediyorum." diyen Eğitim Sözcüsü, "Türkiye’deki üniversitelerde okumakta olan Çadlı öğrenciler için minnettarlığımı belirtmek isterim. Milletin adına milletvekili olarak bu okula desteklerimi bir borç biliyor tekrar teşekkür ediyor bu işi daha da ileriye götürmelerini diliyorum." diye konuştu.

Türk okullarının 2001’den bu yana Çad’da faaliyette olduğunu hatırlatan Genel Müdür Hüseyin Serçe, "Yakında ikinci okulumuzu inşa edeceğiz. Kız okulu için Çad Hükümeti’ne, Milli Eğitim Bakanı’na bizlere bir kız okulu, bir de ilkokul inşa etmemiz için verdikleri iki arsadan dolayı teşekkür ediyor, minnettarlığımızı sunuyoruz." şeklinde konuştu.

"Önceliğimiz eğitim, eğitim ve eğitim!" ifadesini kullanan Genel Müdür, "Bu çerçevede Darasalam'da bir yetimhane inşa ediyoruz." diyerek yeni hedefleriyle ilgili müjde verdi.