İngiltere Başbakanı David Cameron, Birleşik Kralık’ın Suriye’den birkaç bin sığınmacıya daha kapısını açacağını yineledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, bugün Portekiz’in başkenti Lizbon’da mevkidaşı Pedro Passos Coelho’yla küresel göçmen kriziyle ilgili görüşmesi sırasında basına konuştu. Cameron, dün İngiltere’nin ‘birkaç bin sığınmacı’ alacağına dair açıklamasını bugün de yineledi.

İngiliz Başbakan yaptığı basın açıklamasında, Birleşik Krallık’ın şimdiye kadar Suriyeli beş bin sığınmacıya kapısını açtığını belirterek, “İnsanların acıları ve krizin ölçeği göz önünde bulundurulduğunda, bugün birkaç bin Suriyeli mülteciye daha yerleşme olanağı sağlayabileceğimizi duyurabilirim.” ifadelerini kullandı.

Başbakan David Cameron, iki gün önce Bodrum'da sahile vuran 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi'nin cansız bedenine ilişkin fotoğrafın, İngiltere gündeminde geniş yankı bulması sonucu dün, birkaç bin sığınmacının ülkeye alınacağını açıklamıştı. Yaşanan son trajik olayın öncesinde ise İngiltere’nin daha fazla sığınmacıyı kabul etmeyeceğini açıklaması üzerine David Camoron, sert bir dille eleştirilmişti.