Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla konser düzenlendi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın ve başkanlık ettiği Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü Sivil Toplum Kuruluşu tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla konser düzenlendi. Ön cephe hattında bulunan Tovuz ilçesindeki bir askeri birlikte düzenlenen söz konusu konsere, Tovuz valisi Tofik Zeynalov, Türkiye'den şair Camal Safi ve yazar Mehmet Ercan da katıldı.

Törende konuşan milletvekili Paşayeva, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü Azerbaycan askerleri ve Türkiye'den olan misafirleri ile kutlamaktan memnun olduğunu söyledi. Çanakkale Zaferi'nin tüm Türk dünyasının bayramı olduğunu vurgulayan Paşayeva, savaşta şehit olanları rahmetle andıklarını dile getirdi.

Cemal Safi de yaptığı konuşmasında, benzeri kutlamaların Dağlık Karabağ'da da gerçekleşmesini diledi. Safi, "Ben ön cepheyi koruyan sizin gibi değerli kardeşlerimle birlikte olmaktan çok memnunum." ifadesini kullandı.

Mehmet Ercan da Paşayeva tarafından hediye edilen Azerbaycan askeri üniformasının aldığı en güzel hediye olduğunu söyledi. Ercan, "Her zaman Azerbaycan'ın yanındayım ve bundan gurur duyuyorum." dedi.

Tören sonunda askerlere hediyeler de dağıtıldı.