Güney Afrika’da dün akşam akıllara durgunluk veren bir soygun gerçekleşti. Pazar günü rahatsızlanan Zambiya Devlet Başkanı Edgar Lungu’nun Johannesburg Milpark hastanesine gelişini aktaran devlet televizyonu SABC ekibi, canlı bağlantı yaparken soyuldu.

Uyuşturucu kullandıkları tahmin edilen hırsızlar, soygun yaptıkları anda görüntülerini milyonların izlediğini anlamamışa benziyordu.

SABC spikeri Vuyo Mvoko, merkez stüdyoyaya bağlandığı anda etrafını çevreleyen hırsızlar görüntülere yansıdı. İlk anda ne olduğunu anlayamayan Mvovo, olayın farkına varınca hırsızlara direnmeye başladı. 3 kişi olduğu söylenen hırsızlar, spiker ve kameramanlara ait 3 cep telefonunu ve canlı yayın yapılan 2 laptopu alarak kayıplara karıştı. Hırsızların canlı yayın ekibini silahla tehdit ettikleri anlar ise kameralara yansımadı.

Soygundan sonra ana stüdyoya davet edilen Mvoko, hırsızların kendilerine zarar vermediğini, ama büyük bir şok yaşadıklarını ifade etti. Öte yandan hırsızların büyük kamerayı çalmamaları, SABC ekibinin tesellisi oldu. Canlı yayında anbean yaşanan olayın ardından polis bölgede hırsızları aramaya başladı.

Güney Afrika'da 2010 Dünya Kupası'nda da bir çok uluslarararı medya grubu hırsızların hedefi olmuştu.