Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Çavuşoğlu, “Kral Abdullah’a Allah’tan rahmet, Suudi Arabistan’a ve Suud halkına başsağlığı diliyorum.” dedi.

Vefat eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz için Dışişleri Bakanı Mevliüt Çavuşoğlu, Ankara Suudi Arabistan Büyükelçisi Adel Siraj Merdad’a taziyede bulundu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan’daki cenaze törenine katıldığını hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız yaklaşık bir hafta önce şuandaki Kral Salman’ı telefonla arayarak Kral Abdullah’ın sağlığı hakkında bilgi almıştı. Cuma günü kendisi hakkın rahmetine kavuştu. Daha sonra taziye mesajı gönderdi. Türkiye’de bir günlük yas ilan ettik. Şuanda da Suudi Arabistan ile ilişkilerimizi en üst düzeyde sürdürmek için çabalarımız devam edecek. Suudi Arabistan her şeyden önde kutsal mekanlarımızın bekçisidir ve Suudi Arabistan Kralı kutsal mekanlarımızın hizmetkarıdır. Müslüman dünyası çok önemli rol oynamaktadır. Filistin, başta olmak üzere bundan sonraki süreçte bölgesel konularda ve İslam dünyası için işbirliğimizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.
Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nde Kral Abdullah Bin Abdülaziz için açılan taziye defterine düşüncelerini paylaşan Çavuşoğlu, taziye defterini imzaladı.