Parti yönetim kurulunun genç üyelerine göre Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin ufkunu genişleterek gençler, kadınlar ve göçmenler için daha cazip gelmesi gerekiyor. CDU Yönetim Kurulu Üyesi Jens Spahn ve CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, ‘Benim CDU’m 2017’ başlıklı reform önerisini parti komisyonuna sundu. CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, bu hedefler doğrultusunda parti içi reformlar gerçekleştirileceğini duyurdu. CDU’ya üye olmanın ve aktif katılımın kolaylaştırılacağını söyleyen Tauber, yerel düzeyde teşkilat içi önemli kararlara tüm üyelerin dâhil edileceğini söyledi.

“Öyle ki, partiye yeni üye olanlar bile teşkilat başkanının, belediye başkan adayı ve Federal Meclis Üyesi adayını belirlenmesinde oyunu kullanabilecek” diyen Tauber, parti üyelerinin Genel Kurul’da da söz sahibi olabilmeleri için kolaylık sağlanacağını ifade etti. “Benim CDU’m 2017” başlıklı 25 sayfalık reform planına göre 500 üyenin imzasın toplayabilen bir üye önerisin Genel Kurul’un gündemine aldırtabilecek. Ancak federal düzeydeki kararlara, örneğin başbakan adayının belirlenmesi gibi konulara CDU üyeleri dâhil edilmeyecek.

CDU’nun ilk Müslüman asıllı Federal Meclis üyesi Cemile Yusuf, partinin göçmenler için daha cazip getirilmesi için düşünülen reformu desteklediğini açıkladı. Birlik (CDU/CSU) partileri Federal Meclis Grubu Uyum Sorumlusu Yusuf, göçmenlerin CDU içinde, bölge yönetimleri, özel kurumları ve parlamentolardaki çalışmalara dâhil edilmeleri gerektiğini vurguladı. Yusuf, “Toplumdaki gerçeklik ve çeşitliliği meclis gruplarına yansıtmak için önümüzdeki eyalet seçimleri ve 2017 yılındaki genel seçimde göçmen kökenli adaylara ihtiyacımız var” dedi.

CDU Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen reform önerisi Aralık ayında yapılacak Genel Kurul’a sunulacak. CDU bu reformla parti üyeliği cazip hale getirmek istiyor. Hâlihazırda CDU’nun 452 bin 700 üyesi olduğu, üyelerin ortalama yaşının ise 59 olduğu belirtiliyor. Kadın üye oranı ise yüzde 26 iken, 2020 yılında bu oranın yüzde 30’a çıkartılması hedefleniyor.