Almanya'da büyükşehirlerde bir türlü istediği başarıyı elde edemeyen Hıristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) büyükşehirden sorumlu Milletvekili Kai Wegner, “CDU’nun imaj değişikliğine gitmesi gerekiyor.” dedi.

CDU’nun imaj sorunu olduğunu söyleyen Wegner, partisinin daha çok yaşlılardan oluştuğu ve aşırı muhafazakâr bir görüntü çizdiğini ifade etti. Büyükşehirlerdeki yaşam gerçekliğini görüp ona göre hizmetler sunmadan büyük şehirlerde halk partisi olarak kalmanın zor olduğunu belirten Kai Wegner, CDU’nun imaj çalışmasına ihtiyacı olduğunu kaydetti.

CDU GÖÇMENLERE KAPISINI AÇMALI

CDU’nun Almanya’nın en büyük halk partisi olduğunu söyleyen Wegner, CDU’nun toplumun bir arada kalmasını sağlaması gerektiğini ifade etti. Partisinin büyükşehirlerde sadece tabanına ağırlık vermeye devam etmesi halinde seçim sonuçlarının CDU için daha kötü olabileceğini ileri süren Kai Wegner, CDU’nun göçmenlere, uyuma kapılarını açması gerektiğini vurguladı.

Büyükşehirlerde güvenlik, temizlik, ekonomi dostu çalışma politikası ve dayanışma endeksli bütçe gibi konuların CDU’dan diğer partilerin devraldığını ileri süren Wegner, CDU’nun markası haline gelen bu konulara yönelik politikaya ağırlık verip bununla birlikte göçmenlere yönelmesinin önemine değindi.

CDU BİR TÜRLÜ İSTEDİĞİ BAŞARIYI ELDE EDEMİYOR

CDU’nun geçtiğimiz Hamburg seçiminde yüzde 15,9’lük bir oy alabilmesinden dersler çıkarılması gerektiğini söyleyen Wegner, önümüzdeki Mayıs ayında Bremen’de gerçekleştirilecek eyalet meclisi seçiminde iyi bir sonuç hedeflemesi ve bunlardan daha önemlisi CDU’nun elindeki son büyükşehir olan Dresden’i Haziran ayındaki belediye seçiminde kaybetmemek için elinden geleni yapması gerektiğini söyledi. CDU, Almanya’daki Dresden haricindeki bütün büyükşehirlerde bir türlü istediği başarıyı elde edemiyor.