13. Dil ve Kültür Festivali’nin kapanış töreni Brüksel’de Belçika Başbakanı Charles Michel ve. Avrupa Konseyi’nin ilk başkanı Herman Van Rompuy ile birlikte takip eden Hollanda PvdA (İşçi Partisi) Milletvekili Yasemin Cegerek, Avrupa'nın merkezinde Brüksel'de böyle bir festivalin düzenlenmesi çok güzel bir inisiyatif olduğunu söyledi.

BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJI

PvdA Milletvekili Cegerek "Dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda katılım oldu. Gençlerimiz yeteneklerini müzik ile bizlere gösterdiler. Brüksel'in kalbinden dünyaya çok güzel bir mesaj verildi. Belçika Başbakanı Charles Michel burada bulunarak çok kültürlü bir toplumda, dünyanın farklı ülkelerinden buraya gelen, kültürlerin bir arada olması dünyaya yeni bir soluk ve nefes getireceğini söyledi. Aslında hepimizin mesajı da bu olmalı. Birlik olmalı, barış olmalı. Bu gün Brüksel'de bu gençlerimiz 13. Dil ve Kültür Festivali’nde dünyaya barış ve kardeşlik mesajını verdiler. Ve umut ediyorum ki bunun devamı gelir." dedi.

GENÇLERİN YETENEĞİNİ GÖRMEK ÇOK GÜZELDİ

Avrupa'nın ve dünya'nın farklı ülkelerinde aynı festivaller düzenlendiğini, Brüksel'de ise bunun finalinde olmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Milletvekili Cegerek "Gerçekten burada olmak çok güzel bir duygu idi. Gençlerin yeteneğini görmek çok güzeldi. Ve müzik ile de insanları bir araya getirip barış mesajları verildi. Burada farklı ülkelerin bayrakları burada vardı. Hollanda'nın, Avrupa Birliği'nin bayraklarını burada görmek, barış içerisinde olmak, insanların böyle bir arada güzel bir festival olan 13. Dil ve Kültür Festivali’ne katılmaları gerçekten çok güzel idi." şeklinde açıklamada bulundu.