Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Türkiye’de gerçekleştirilen milletvekilliği genel seçiminde demokrasinin, hukuk devletinin ve özgürlüklerin kazandığını söyledi.

Bütün endişelere rağmen seçimin demokratik şekilde sonuçlanmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Özdemir, seçim sonrası oluşan tablonun Türkiye’nin birçok rengini yansıttığına dikkati çekti. Cem Özdemir şöyle devam etti:

“Seçim sonuçlarıyla Erdoğan’ın Sarayı’nda şimşekler çaktı. Erdoğan’ın Türkiye’de Putin gibi modern bir sultanlık kurma hayali sone erdi. Seçmen rejim değişikliği istemedi. Demokrasi, hukuk ve özgürlükler kazandı. Bir partinin uzun süre tek başına iktidar olmasının demokrasi için iyi bir şey değil. Bunu Türkiye’de de gördük. Uzun süre iktidar olanlar, ülkeyi kendi malı olarak görebiliyor."

Türk halkının tek adam egemenliğini istemediğini söyleyen Yeşiller Eş Başkanı Özdemir, Erdoğan’ın seçimlerden gerekli sonuçları çıkaracağını umduğunu ifade etti. Halkların Demokrasi Partisi'nin (HDP) yüzde 10 barajı aşarak Meclis’e girmesini ise şu sözlerle değerlendirdi:

“HDP’nin Meclis’e girmesi inşallah barış sürecine olumlu katkı verecektir. HDP’nin Türkiye partisi olması çabasına destek veriyor ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sözlerini esas olarak alıyoruz. HDP Türkiye’de bütün sorunlara çözüm arayan, bütün kesimleri kucaklayan bir olmalıdır. Türkiye’nin bütün sorunları HDP’nin de sorunu olmalı."

Seçim sonuçları sonrası kurulacak hükümetin, demokrasi, yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü konusundaki tutumunun Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerde belirleyici olacağını sözlerine ekledi.