Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, demokrasinin düşünce özgürlüğüne katlanmak olduğunu söyledi.

Hamburg'da katıldığı bir toplantıda Türkiye'deki gelişmelere değinen Özdemir, bağımsız yargı, muhalefet, basın özgürlüğünün de demokraside olması gerektiğine değindi. Türkiye’de demokrasinin özürlü olduğunu kaydeden politikacı, ”Ben eminim, eninde sonunda demokrasi kazanacak.” ifadelerini kullandı.

15 Şubat’ta yapılacak eyalet parlamento seçimleri için Hamburg’a gelen Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, Hamburg Alevi Kültür Merkezi’ndeki programa katıldı.

Paris’te düzenlenen saldırının ardından basın özgürlüğüne destek mitingine katıldığını söyleyen Özdemir, miting alanında farklı din gruplarının yan yana yürüdüğünü, bunun insanlar ölmeden önce günlük hayatta da böyle olması gerektiğini söyledi.

Almanya’dan gençlerin terör örgütü IŞİD’e katılmasıyla ilgili görüşlerini de paylaşan Özdemir, “Biz Suriye ve Irak’ta yaşanan IŞİD terörünün bizimle alakası olmadığını düşündük, oysaki alakamız var. Gençlerimizi kaybediyoruz. Bunu önlemek için tüm adımların atılması gerekiyor. Bu kanseri durdurmalıyız. İslam ile terörizm birbirinden ayrı tutulmalıdır.” dedi.