PKK 'nın Kandil'deki 1 numaralı ismi Cemil Bayık, "Devlet şu ana kadar bir adım atmadı. Bu şu anlama geliyor: Sorunu çözmek istemiyor, ezmeyi esas alıyor. Savaşmak istiyor. Buna karşı kendimizi savunacağız. Gerillayı durduruyoruz" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, hükümetin, “Sahte paketlerle halkı seçimlere kadar oyalamaya çalıştığı ve sorunu çözmek istemediğini” belirterek, “Buna karşı kendimizi savunacağız. Gerillayı durduruyoruz. Eğer operasyon yaptıklarını görürsek, bu operasyonlara karşı meşru savunma yapacağız” dedi. Bayık, savaşın daha da şiddetlendirilmesi halinde ise geri çekilen grupların yeniden gönderileceğini söyledi.

Fırat Haber Ajansı'nda (ANF) yer alan habere göre, ”˜ Abdullah Öcalan 'a özgürlük' sloganıyla başlatılan imza kampanyası çerçevesinde kurulan komisyonların temsilcileriyle Kandil 'de görüşen Cemil Bayık, gündemdeki konulara ilişkin de açıklamalar yaptı.

Çözüm sürecine değinen ve “Biz bu sürecin devam etmesi için uğraşırken, Türk hükümeti ve devleti sürecin kesintiye uğraması için çalışıyor” diyen Bayık, Hükümetin ”˜bir paketle halkın kandırılmaya çalışıldığını' öne sürdü.

Bayık, “Devlet şu ana kadar bir adım atmadı. Bu şu anlama geliyor: Sorunu çözmek istemiyor, ezmeyi esas alıyor. Savaşmak istiyor. Buna karşı kendimizi savunacağız. Gerillayı durduruyoruz. Eğer operasyon yaptıklarını görürsek, bu operasyonlara karşı meşru savunma yapacağız. Savaşı daha da şiddetlendirmek isterlerse, Güney'e gelen grupları yeniden göndereceğiz” dedi.

'ÇEKİLME DEVAM EDİYOR'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş , Cemil Bayık'ın açıklamalarından PKK 'nın sınır dışına çekilmeye resmi olarak durdurduğu anlamı çıkmadığını söyledi.

BDP lideri Demirtaş, Bayık'ın açıklamasının aslında 'biz gerillayı zor tutuyoruz, zor durduruyoruz' anlamında olduğunu belirterek, geri çekilmenin durmasının söz konusu olmadığını söyledi.