Almanya Hristiyan Demokratik Birlik Partisi (CDU) Federal Milletvekili, Birlik Partileri Meclis Grubu Uyum Politikaları Sorumlusu Cemile Giousouf (Yusuf), ülkeye mülteci akınıyla ilgili tartışmalar üzerine açıklamada bulundu.

Cemile Giousouf, "Almanya iltica konusunda hem devlet olarak hem de halkıyla yardımseverliğini göstermiştir. Dolayısıyla son dönemlerde artış gösteren mülteci rakamları halkı değil, mültecilerin barınma ve bakımından sorumlu olan yerel yönetimleri zora sokmaktadır. Mesele de parasal kaynakların yetersizliği değil, yerel yönetimlere paranın ulaşmamasından kaynaklanmaktadır." tespitlerinde bulundu.

"Federal hükümet, eyalet hükümetleri ve yerel yönetimler arasında acilen bu konuda bir mutabakata varılması gerekir." diyen CDU’lu siyasetçi, "Her bir federal birimin sorumluluğu diğerine atmasıyla bir yere varamayız. Ülkemiz geçmişte daha büyük göçmen gruplarını karşıladı ve başarılı biçimde entegre olmalarını sağladık. Gelecekte de bunun böyle olacağı konusunda iyimserim. İltica politikası partiler arasında güç mücadelesine konu olmamalı. Bu insanlar bizden haklı olarak çözüm bekliyorlar." açıklamasını yaptı.