Paris Saint Germain ile Cehelsea arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçı öncesi, Chelsea taraftarlarının Paris metrosunda siyahi bir kişiye yaptıkları ırkçı saldırı büyük tepki çekti.

Richelieu-Drouot metro istasyonunda meydana gelen olayda, metroya binmeye çalışan siyahi bir kişiye Chelsea taraftarları izin vermedi. Taraftarlar, birkaç kez metroya binmeye çalışan kişiyi, "Biz ırkçıyız ve bu bizi mutlu ediyor." sloganıyla dışarı attı.

Yaşanan olay sonrası Paris Savcılığı, mağdurun toplu taşıma aracında kökeninden dolayı ırkçı şiddete maruz kalması nedeniyle soruşturma açtı. Paris Saint Germain Kulübü Başkanı Nasser Al- Khelaifi de bu kabul edilemez ırkçı saldırıyı kınadığını söyledi. Sporun kardeşlik olduğunu kaydeden Khelaifi, bu sorunun tüm futbol kulüplerini ilgilendirdiğini vurguladı. Sorunun çözümü için futbol kulüplerini daha dikkatli ve dayanışma içerisinde olmaya davet etti.

Chelsea Kulübü'nden yapılan açıklamada ise bu çirkin olayın futbolda ve kulüpte yeri olmadığı vurgulandı. Irkçı saldırıya karışanlarla ilgili başlatılan yasal süreci kulübün desteklediği kaydedildi. Ayrıca şüpheli şahıslarının stada girişlerinin yasaklanması da dahil çeşitli önlemleri devreye sokulacağı belirtildi.

İngiltere Futbol Federasyonu'nun son 10 sezonda 10 Chelsea taraftarını statlara girişinin ırkçı sloganlardan dolayı yasaklandığı kaydedildi.