CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, "Mısır'da bir günde 30 kişinin öldürülmesi, insanlık tarihine kara bir leke olarak düşmüştür" dedi.

Günaydın, partisinin Pazarcık ilçe teşkilatında yaptığı açıklamada, darbelere karşı olduklarını söyledi.

Mısır'da tanklara binen askerlerin sivillere açtığı ateşin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Günaydın, şunları kaydetti:

"Mısır'da bir günde 30 kişinin öldürülmesi, insanlık tarihine kara bir leke olarak düşmüştür.  Bugün şu anda Mısır'da neler yaşanıyor bilmiyoruz. Ama çok açık ki eğer birisi tanka binip silahları kuşanıp sivillere yönelik bir harekette bulunuyor ise harekette bulunduğu, karşı çıktığının, siyasal kimliğinin ne olduğunun hiçbir önemi yok. Bugün dinciye yarın solcuya darbe yapılabilir. Biz darbelerin hepsine karşıyız. Dolayısıyla Mısır'ı da böyle tanımlamak lazım."

Mısırlıların doğru yolu demorasi çatısı altında bulacağına inandığını ifade eden Günaydın, yapılan darbenin ülkeyi ileriye götüremeyeceğini kaydetti.

-Gezi Parkı odaklı gelişmeler-

Konuşmasında Gezi Parkı odaklı gelişmelere de değinen Günaydın, "Bugün Mısır'daki bu tutumu alıyorsak Gezi Pakı'nda da aynı tutumu almak zorundayız. Gezi Parkı'nda da sivil isteklerini barışçıl bir şekilde yerine getirmek isteyenlerin üzerine tazyikli suyla gaz bombasıyla gidildi. Polis şiddetinin karşısında olduğumu belirtmek isterim" ifadesini kullandı.

Barış sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Günaydın, Türkiye'de hiçbir kanın akmaması, bir tek gözyaşının dökülmemesinin CHP'nin ortak talebi olduğunu sözlerine ekledi.