CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı makamında ziyaret etti. Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kutlama mesajlarını Akıncı’ya iletti.

KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük kutlamalarına katılmak için adaya gelen Murat Karayalçın, KKTC’deki gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi. KKTC hükümetinin kurulmasının önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Karayalçın, Kıbrıs sorununda son zamanlarda yaşanan olumlu ivmeden dolayı memnuniyet duyduklarını aktardı.

KIBRIS'TAKİ GELİŞMELER MEMNUNİYET VERİCİ

Bu olumlu ivmenin Türkiye ve dünya kamuoyu tarafından da algılandığına dikkat çeken Karayalçın, “CHP’yi ziyaret eden büyükelçilerin güvenlik konseyi ülkelerin büyükelçilerinin çok olumlu bir beklenti içerisinde olduklarını bunu da açık açık dile getirdiklerini görüyoruz. Bir büyükelçi bana yaşamın önemli bir bölümü Kıbrıs sorununu izlemekle geçti dedi. Hiç bu kadar iyimser olmamıştım diye de ekledi. Bunlar hiç kuşkusuz memnuniyet verici gelişmeler. Umarım bu sefer olur. Umarım tekrar sil baştan yapılmaz. Bölgede barışın sağlanması Avrupa Birliği lokasyonunu sağlanması bütün taraflar için sağlanmış olur. Böylelikle insan hakları sorunu da çözülmüş olur.” dedi.


Kıbrıs sorunun yalnızca milli dava olmadığını aynı zamanda bir insan hakları sorunu olduğuna işaret eden Karayalçın,"Yaşananlar karşısında pazarı olamayan bir ülkenin ekonomisinden de bahsetmek mümkün değildir. Bunun aşılması herkes için çok büyük bir memnuniyet verici bir gelişme olur.” şeklinde konuştu.

AKINCI: CHP BİZİMLE İSTİŞAREDE BULUNACAK SİYASET GÜÇLERDEN BİRİSİ KONUMUNDA

Cumhurbaşkanı Akıncı da Karayalçı’ı kabulünde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile rahmete kavuşan 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in cenaze töreninde ayak üstü de olsa sohbet etme imkanı bulduklarını belirtti. “Tabi o zaman henüz Türkiye’de seçim sonrası dönemin ilk günleriydi...”diyen Akıncı şunları söyledi:
“ Şimdi Türkiye’de yeni bir hükümet arayışı var. CHP hükümetin bir parçası olur mu ya da dışında mı kalır onu bilemem ama, Kıbrıs sorunun çözümünde CHP ister hükümette yer alsın isterse onun dışında ana muhalefet olarak görev yürütsün eminim ki ilgi duyacak ve bizimle istişare içerisinde olacak olan siyaset güçlerden birisi konumundadır. O nedenle ben sizin bu ziyaretinizi de bu diyaloğun bir devamı olarak görüyorum. Öteden beri var olan bir diyaloğumuzun, bir yeni halkası olarak nitelendiriyorum. Bu vesile ile sayın genel başkana sevgi saygılarımızı iletiniz.”