Düşen fiyatlar karşısında hükümetin vadettiği 600 milyon euroluk yardımı az bulan Fransız çiftçiler, traktörleriyle ülkenin en büyük ikinci şehri Lyon’a giden yolları kapattı.

Artan politik krizlerle yüzyüze Cumhurbaşkanı Francois Hollande, önde gelen çiftçi sendikalarının liderleri ile ülkenin doğusundaki Dijon’da gündem dışı buluşmak zorunda kaldı.

Görüşme sonrası basına konuşan Hollande, krizdeki endüstri için bir acil durum paketinin gerekliliğini ‘hayati’ olduğunu açıkladı. “Kantinlerde satılan ürünlerin üçte ikisi Fransa’dan gelmiyor.” diye konuşan Cumhurbaşkanı, restoran ve kafeleri Fransız ürünleri kullanmaya teşvik etti.

Cumhurbaşkanı Hollande ayrıca, bakanları ile birlikte Çin ve Kuzey Afrika’nın da aralarında bulunduğu ülkelere Fransız ürünleri ithal etmeleri için pazarlama gezisi yapacağını duyurdu.

İflasın arefesinde olduklarını söyleyen çiftçiler, yaşadıkları sıkıntıyı duyurabilmek için haftalardır şehir, liman ve Mont St. Michel gibi tatil bölgelerine giden yolları traktörleriyle kapatarak eylem yapıyor.