Cihan Haber Ajansı, dünyanın önde gelen haber ajanslarından EFE ile işbirliği anlaşması imzaladı. Cihan ve İspanya’nın 76 yıllık köklü devlet ajansı EFE arasındaki anlaşma sayesinde iki kurum, ilk adım olarak görüntülü haberlerde işbirliği yapacak. Böylece Cihan, onlarca ülkeden oluşan İspanyolca dünyasının kapılarını da abonelerine açmış olacak.

EFE Görüntülü Haberler Müdürü Arturo Linares, anlaşma vesilesiyle Türkiye ve çevresindeki önemli gelişmeleri Cihan aracılığıyla takip etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Arturo Linares, “Cihan ile başladığımız bu işbirliğini daha da geliştirmeyi ümit ediyoruz." diye konuştu.

İSPANYOLCA, DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK DİLİ

Cihan Yurtdışı Yayın Satış Müdürü Hakan Cidal ise anlaşmanın, küresel bir haber ajansı olma hedefiyle atılımlarını sürdüren Cihan’ın İspanyolca dünyasına açılımı bakımından önemine dikkat çekti. Cidal, anadil olarak dünyada en çok konuşulan ikinci dilin İspanyolca olduğunu, İspanyolca konuşulan çok sayıda ülkede ise EFE’nin tartışmasız ‘bir numara’ olduğunu kaydetti. Cidal, Türkiye’nin her yerinde ve birçok ülkede muhabir bulunduran Cihan ile EFE’nin iyi bir sinerji oluşturacağına inandıklarını belirtti.

Yılda yaklaşık 50 bin video ve 600 bin fotoğrafı abonelerine servis eden İspanyol devlet ajansı EFE, özellikle Orta ve Güney Amerika ülkelerinde rakipsiz durumda.

EFE, DÜNYANIN DÖRDÜNCÜ BÜYÜK AJANSI

AP, Reuters ve AFP’den sonra dünyanın dördüncü büyük ajansı olan EFE’nin 120 ülkede toplam 3 bin profesyonel çalışanı bulunuyor.

Farklı formatlarda yıllık 3 milyon haber yayınlayan EFE, İspanyolcanın yanı sıra Portekizce, İngilizce, Arapça, Katalanca ve Galiçyaca olarak da abonelerine hizmet sunuyor.