İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Ermenistan’ın İran siyasetinde özel bir yere sahip olduğunu belirterek, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için bir sınır olmadığını söyledi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre dün Erivan'da Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşen Cihangiri, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin sıcak selamlarını, Ermeni mevkidaşına ileterek gösterilen sıcak konukseverliğe teşekkür etti.

İran ve Ermenistan'ın derin bağları ve iyi komşuluk ilişkilerine vurgu yapan Cihangiri, iki ülkenin ilişkilerini derin ve dostane olarak niteledi.

Son bir yılda iki ülke arasında karşılıklı ziyaretlere ve Ermenistan Başbakanının Tahran ziyaretine değinen Cihangiri, bu ziyaretlerde ilişkilerin gelişmesi yönünde iyi ve ciddi kararlar alındığını belirtti.

Ermenistan Başbakanı ile Tahran-Erivan işbirliği konusunda yaptığı görüşme hakkında Sarkisyan'a bir rapor sunan Cihangiri, 3. elektrik iletim hattı projesi ve iki ülke arasında taşımacılık işbirliği durumunu açıkladı.

Cihangiri, Ermenistan'ın Avrasya Ekonomik Birliği'ne üye olmasını olumlu karşılayarak, bu üyeliğin ikili münasebetlerin gelişmesi için yeni imkanlar sağlayabileceğini ifade etti.

Sarkisyan da komşu ve dost ülke İran'la ilişkilerini derinleştirmek ve geliştirmek niyetinde olduklarını ifade ederek, bu ilişkilerin en yüksek seviye çıkarılması vaktinin geldiğini ifade etti.

Sarkisyan, ayrıca Cihangiri'den İran Cumhurbaşkanı'na sıcak selamlarını iletmesini istedi, bu ziyaretin Tahran-Erivan ilişkilerinin büyümesine katkı sağlayacağından emin olduğunu belirtti.