Çin hükümeti, gittikleri ülkelerde istenmeyen davranışlarda bulunan ve kurallara uymayan tavırlar sergileyen Çinli turistlerin kayıtlarını tutan bir bilgi bankası oluşturmaya karar verdi.

Çinli turistler yaptıkları harcama miktarı ile 2013 senesinde Amerikan ve Alman turistleri bile geride bırakarak birinciliğe yükseldi. Ancak, Dünya Turizm Organizasyonu’na göre Çinli turistler, uygunsuz davranışları nedeniyle gittikleri bazı ülkelerde hoş karşılanmıyor.

Çinli bir öğrencinin 2013 yılında antik Mısır tapınağı Luxor’un duvarlarına ismini kazıması, Mısır’da büyük bir kızgınlığa neden olmuştu. Hong Kong’da ise Çinli bir ebeveynin iki yaşındaki çocuklarının yol kenarına tuvaletini yapmasına izin vermesi de yine tepkiyle karşılanmıştı. Diğer olayda ise Çinli bir yolcu uçaktaki hostesin üzerine kaynar su dökmüştü.

Öte yandan, tepkileri göz önüne alan Çin hükümeti olay çıkaran Çinli turistlerin isimlerini kayıt altına alarak cezalandırmaya karar verdi. Bunun için kurallara uymayan tavırlar sergileyen Çinli turistlerin kayıtlarının olduğu bir bilgi bankası oluşturmayı planlıyor.