Çin, Ankara'da 95 kişinin öldüğü kanlı saldırının ardından vatandaşlarına Türkiye’ye gitme konusunda dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

Çin’in Ankara Büyükelçiliği’nde yayımlanan Çince duyuruda şöyle denildi: "10 Ekim’de Ankara şehir merkezinde 86 kişinin ölümüne ve 186 kişinin yaralanmasına neden olan iki terörist intihar saldırısı oldu. Türk yetkililer, ülkenin büyük ölçekli terörist saldırı riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Türkiye’deki mevcut güvenlik durumunun ciddi olduğu göz önüne alındığında, Türkiye’deki Çin Büyükelçiliği ve Konsolosluğu, Çin vatandaşlarının Türkiye’ye turistik ziyarete gelirken dikkatli olmalarını, Türkiye’de dışarı çıkmayı azaltmaları ve kalabalığın olduğu yerlere gitmemelerini tavsiye eder."

Öte yandan Çin medyasında patlamayla ilgili haberlere geniş yer verildi. Haberlerde patlama nedeniyle Türkiye’de hükümetin eleştirildiği belirtilirken, görgü tanıklarının olayın meydana gelişini anlatışları ve Türkiye’nin IŞİD ile olan ilişkileri de masaya yatırıldı.

Türkiye Çinli turistler için önemli destinasyonlar arasında bulunuyor. 2015 yılında Çin’den Türkiye’ye giden turist sayısı, bir önceki yıla oranla yüzde 43,8 artışla 200 bine çıkmıştı. Bu rakamın bu yıl 300 bini bulması bekleniyor.