Avustralya'nın Sydney şehrinde Çin yeni yılının kutlamaları yapıldı. Kutlamalara, Federal Milletvekili Philip Ruddock ve Yeni Güney Galler Eyaleti Başbakanı Mike Baird de katılarak birer konuşma yaptı.

Havai fişek gösterileri eşliğindeki başlayan kutlamalar gece yarısına kadar devam etti. Kutlamalarda geleneksel Çin gösteri sanatlarından örnekler sunulurken, Avustralya'nın en büyük sembollerinden biri olan Opera House özel bir ışıklandırma tekniğiyle kırmızıya büründü.

Aynı zamanda Çin - Avustralya dostluk gurubunun Avustralya Başkanlığını yapan Federal Milletvekili Philip Ruddock, iki ülke arasındaki iyi ilişkilere atıfta bulunan bir konuşma yaptı.

Opera House'un kırmızıya bürünmesi ise Yeni Güney Galler Eyaleti Başbakanı Mike Baird'in konuşmasının ardından gerçekleşti. Eyalet Başbakanı Mike Baird'in Çince olarak, "Hepinize mutlu yeni yıllar diliyorum." demesi Sydney şehir merkezini dolduran çok sayıda Çinli tarafından büyük alkışla karşılandı.

Çin yeni yılı kutlamaları sebebiyle şehir merkezine çok sayıda Çin asıllı Avustralyalı geldi. Çinli yetkililerin de katıldığı program geç saatlere kadar devam etti.

Çin bu yıl keçi yılını kutluyor. Çin inancına göre bu yılda doğanlar zengin ve şanslı oluyorlar.