Çin’de yolsuzlukla mücadele devam ederken, son olarak Çin Kamu Varlıkları Denetim ve Yönetim Komisyonu eski Başkanı Jiang Jiemin 16 yıl hapse mahkûm oldu.

Devlet medyasına göre, Hubei eyaletindeki mahkeme, rüşvet, belirsiz kaynaklardan büyük oranda mal varlığına sahip olma ve yetkisini kötüye kullanma suçlarından Jiang’ı mahkûm etti. Hanjiang orta dereceli halk mahkemesi, Jiang’ın 14 milyon yuan ( 2,3 milyon dolar) rüşvet aldığı, 15 milyon yuan kaynağı da açıklayamadığını, kuralları ihlal ederek başkalarına yardım yoluyla devleti zarara uğrattığına hükmetti. Mahkeme aynı zamanda devlete ait Çin Ulusal Petrol Şirketi'nin de (CNPC) başkanı olan ve "Çin'in enerji şefi" olarak da bilinen Jiang’ın 160 bin dolar değerindeki şahsi mal varlığına da el koydu.

PARTİ ŞEFİNE DE 13 YIL HAPİS

Öte yandan Xianning orta dereceli halk mahkemesinde görülen diğer bir yolsuzluk davasında da Sichuan eyaletinin eski parti şefi olan Li Chuncheng’ın 13 yıl hapis cezası aldığı bildirildi. Mahkeme, Li’nin yaklaşık 40 milyon yuan (yaklaşık 6,45 milyon dolar) rüşvet aldığına hükmetti.