Çin’in güneyindeki Hunan eyaletinde 57 katlı bir gökdelen sadece 19 günde inşa edildi. Dünyanın en kısa sürede inşa edilen gökdeleni olarak lanse edilen projenin metrekaresi 12 bin yuana (yaklaşık 2 bin dolar ) satışa çıkarıldı. Projenin içinde 800 daire yer alıyor.

Ülkede, 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı ve bin 200 işçiyle yapılan gökdelenin son çalışmaları yapılıyor. Çin medyasında yer alan haberde, Çin devlet firması Broad Group tarafından dizayn edilen ve eyaletin merkezi Changsha şehrinde 180 bin metrekarelik alana inşa edilen gökdelenin adı ise 'Küçük Gökyüzü Şehri' oldu.

Çin’de son yıllarda adeta hayatı felç eden hava kirliliği sorunu dikkate alınarak hazırlanan çevre dostu projede, aynı zamanda 4 bin kişilik çalışma sahası ve 220 mağaza bulunuyor. Projede ayrıca 19 adet tavan yüksekliği 10 metrelik toplantı salonu ve 3 kilometrelik trafiğe kapalı yürüme caddesi de var.

Günde 3 kat ekleme yapılarak inşa edilen binanın maliyeti ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Projenin yapımını, hızlı çekimde anlatan 4 dakikalık video ise Çin’de paylaşım rekoru kırmaya devam ediyor.

Dünyanın en büyük inşaat sektörüne sahip Çin’deki devlet firması Broad Group, daha önce de 30 katlı bir gökdeleni 15 günde inşa etmeyi başarmıştı.