Çin’de altı gün önce batan yolcu gemisinin su yüzüne çıkartılmasıyla birlikte ölü sayısının 396’ya çıktığı ve kayıp kişilerin bulunması için arama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Çinli yetkililer, ülkenin en uzun nehri Yangtze’nın Hubei eyaleti bölgesinde fırtına nedeniyle batan Doğu Yıldızı (Eastern Star) adlı geminin su yüzüne çıkartıldığı, yapılan aramalar sonucunda ölü sayısının 396’ya çıktığını söyledi. Kayıp 46 kişinin ise aranmasına ise devam edildiği belirtildi.

456 kişinin bulunduğu gemiden 14 kişi sağ olarak kurtarılmıştı. 76,5 metre uzunluğunda, 2 bin 200 ton ağırlığındaki geminin gövdesi doğrultulup, gemilerdeki vinçlerle su yüzüne çıkarılmasının ardından kazada hayatını kaybedenlerin umutları da tükendi. Zira yetkililer, tüm aramalara karşın sağ kalan olmadığını ifade etti.

Geminin bağlı olduğu şirketin genel müdürü Jiang Zhao ise dün yaptığı açıklamada, kazada ölenlerin ailelerinden özür diledi ve büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Jiang, konuşmasında göz yaşlarını tutamadı.

Öte yandan kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarının geminin battığı Jianli ilçesindeki bekleyişi ise devam ediyor. Batan gemiden nehir sularına kapılan kişilerin olması ihtimaline karşı kayıplar için bölgede geniş çaplı arama çalışmaları da yürütülüyor. Kazadan şu ana kadar biri kaptan sadece 14 kişi sağ olarak kurtarılmıştı.

Söz konusu kazanın Çin’de 70 yılda meydana gelen en büyük gemi kazası olduğu belirtiliyor. "Doğu Yıldızı" adlı tur gemisi, 1 Haziran'da Yangzı Nehri'nde 456 yolcusuyla ülkenin doğusundaki Ciangsu eyaletinin başkenti Nancing'den güneybatıda bulunan Çongçing'e seyahat ederken kasırgaya yakalanmış, geminin birkaç dakika içinde battığı açıklanmıştı.